“De relatie van een gelovige met een andere is zoals die tussen verschillende delen van een gebouw, een gedeelte versterkt een ander.”

AÇILIS VE KERMESORTAK BASIN AÇIKLAMASI


Utrecht, 28 juli 2016


Türk halkinin özgür iradesiyle seçilmis hükümetlere karsi darbe girisimlerinin artik tarihe karistigina inandigimiz 21. Yüzyil Türkiye’sinde, 15 Temmuz 2016 günü gerçeklestirilmek istenen silahli darbe kalkismasinin hedefine ulasamadan bastirilmasi en büyük tesellimiz olmustur.

Demokrasinin kesintiye ugramamasi, Türkiye halkinin hür iradesiyle seçilmis hükümetin silah zoruyla alasagi edilmemesi için tanklarin önüne dikilen, meydanlari dolduran her kesimden insan, dünyaya örnek bir direnis sergilemistir.

Her ne kadar darbeciler Türk Silahli Kuvvetleri içinden çiksa da, Genel Kurmay Baskanligi’ndan baslayarak degisik kademelerdeki mensuplarinin ve Emniyet Teskilati ve diger güvenlik birimlerinin ve halkin kahramanca direnmeleri sayesinde Türkiye büyük bir felâketin esiginden dönmüstür.

Demokratik düzeni ortadan kaldirmak için silahli kalkisma karsisinda birlik ve beraberlik mesaji veren siyasi partileri ve temsilcilerini, bu uzlasmaci tavirlarindan dolayi tebrik ediyoruz.

Türkiye’deki darbe girisiminden sonra ortami gerebilecek, taskinliklara sebebiyet verebilecek eylemlerden ve söylemlerden uzak durulmasi ve provokatörlerin oyunlarina gelinmemesi son derece önemlidir.

Temennimiz, bu vahim olaylardan sonra behemehâl yaralarin sarilmasi, iç huzur ve barisin eskisinden daha saglam ve kalici olmasidir.

Asagida imzasi bulunan kuruluslar olarak, 15 Temmuz 2016 gününün, Türk Halkinin Demokrasi Zaferi olarak tarihe geçecegine inaniyoruz.


PERSBERICHT


Utrecht, 18 juli 2016

POGING TOT STAATSGREEP IN TURKIJE

In de nacht van 15-16 juli werd de poging tot een staatsgreep in Turkije in korte tijd voorkomen met een duidelijke wil van de Turkse bevolking.

De Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN) veroordeelt deze aanval op de democratische waarden op de meeste krachtige wijze.

Wij zijn met onze gebeden met de vele slachtoffers en hun families. We betuigen onze diepste medeleven met de naasten van de overledenen en wensen de gewonden een spoedig herstel.

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 48 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.PERSBERICHT


Utrecht, 29 juni 2016

SICN IS ZEER GESCHOKT DOOR DE TERREURAANSLAG IN ISTANBUL

Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN) veroordeelt de barbaarse, laffe en onmenselijke terreuraanslag op de internationale luchthaven van Istanbul op de meest krachtige manier. We zijn intens verdrietig en voelen ons dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Turkse volk.

Deze terroristen hebben steeds hetzelfde doel met hun zieke, laffe daden, namelijk het ontwrichten van de samenlevingen, het zaaien van angst en het opzetten van groepen tegen elkaar.

Onze gedachten gaan uit naar de families en nabestaanden van de getroffenen en naar het Turkse volk.

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 48 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.PERSBERICHT


Utrecht, 22 maart 2016

SICN VEROORDEELT TERRORISTISCHE AANSLAG IN BRUSSEL

Vandaag zijn we weer opgeschrikte door terroristische aanslagen in het hart van Europa in Brussel waarbij vele slachtoffers zijn gevallen. De Stichting Islamitisch Centrum Nederland veroordeelt deze laffe terroristische daden in de krachtigste bewoordingen en roept op tot solidariteit, verbondenheid en kalmte.

Na de aanslagen eerder onder meer in Ankara, Istanbul en Parijs zijn onschuldige mensen opnieuw het doelwit geworden van terroristen. SICN veroordeelt deze terroristische acties in de meest krachtige bewoordingen. Onze gedachten en diepste medeleven in deze moeilijke tijden gaan uit naar ons buurland België en in het bijzonder naar de slachtoffers en de nabestaanden.

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 48 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.PERSBERICHT


Utrecht, 20 maart 2016

SICN VEROORDEELT TERRORISTISCHE AANSLAG IN ANKARA EN ISTANBUL

Bij de afschuwelijke terroristische aanslag in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara en in een winkelstraat in Istanbul zijn talloze mensen omgekomen en velen gewond geraakt. De Stichting Islamitisch Centrum Nederland veroordeelt deze laffe daden in de krachtigste bewoordingen.

Na de aanslagen eerder onder meer in Istanbul en Ankara zijn onschuldige burgers opnieuw het doelwit geworden van terroristen. SICN veroordeelt deze terroristische acties in de meest krachtige bewoordingen. Onze gedachten en diepste medeleven in deze moeilijke tijden gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden. Moge Allah's Barmhartigheid met de overledenen zijn en de gewonden snel herstel vinden.

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 48 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.PERSBERICHT


Utrecht, 14 november 2015

SICN VEROORDEELT DE LAFFE EN GRUWELIJKE TERREURDADEN IN PARIJS

Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN) veroordeelt en verafschuwt de laffe en afschuwelijke terreurdaden in Parijs.

Terreur heeft geen plaats in welke religie of levensbeschouwing dan ook en is absoluut niet verenigbaar met onze waarden. Wij veroordelen deze laffe gruweldaden op de meest krachtige manier. Onze condoleances en diepste medeleven gaan uit naar de families en nabestaanden van de getroffenen en naar het Franse volk.

Opnieuw dreigt een gruweldaad een hindernis op te werpen voor vreedzaam samenleven waarbij we elkaar als mens kunnen blijven herkennen. De moslimgemeenschap maakt deel uit van de Nederlandse en Europese samenleving. Laten we samen alert zijn en wantrouwen, haat en verderf tussen mensen geen kans geven.

De SICN is een landelijk koepelorganisatie waar 48 zelfstandige moskeeorganisaties bij zijn aangesloten.